Archives

BUG BEAM LASER

Perfekt tillbehör till ditt BUG-A-SALT 3.0 gevär

När den är på plats skjuter du lätt flugor från höften

Batterier ingår

Enkla instruktioner (obs på engelska)

Insexnyckel för kalibrering ingår

1-års garanti

Nordik Agony

Nordik Agony är en mycket lättblåst lockpipa, med ett
naturtroget ljud av smärta och ångest. Lockpipan framkallar
ett generellt ångestläte som är effektivt för lockjakt på räv och
övriga rovdjur.
Agony har ljudmembranet instängt vilket gör pipan mer känslig
för fukt än en lockpipa med öppet ljudmembran, så försök att
undvika få saliv i pipan, tex svälj innan du blåser.
Agony kan även göra ett naturtroget ljud av kråkfågeln kaja.
Instruktioner
För in munstycket i munnen och bara vila med tänder eller
läppar mot det. Blås luftstötar i varierande längder och arbeta
med ena handen framför ljudkammaren för ett mer livfullt
läte. Agony är en lättblåst pipa, så blås inte för hårt, anpassa
luftstöten tills du får ett raspigt naturtroget ljud utan att använda
halsen eller att grymta samtidigt. Önskas en ljusare ton i lätet
så lägg lite mer press på munstycket.
Kaja
Pressa ihop munstycket helt med tänder eller läppar och gör
en kort luftstöt samtidigt som du släpper tänder eller läppar helt
från munstycket.
Förslag på lockpass
Öppna fält:
Locka intensivt i 15-20 sekunder, var tyst i två till tre minuter
och fortsätt locka på detta viset i 20-40 minuter per pass.
Mindre fält samt skogsmark:
Locka intensivt i 15-20 sekunder, var tyst i fem till sex minuter
och fortsätt locka på detta viset i 20-30 minuter per pass.
Tänk på att rovdjur ofta går ned i vind för att vädra ifall det
är någon större predator där som kan utgöra ett hot. Så
försök placera dig så du bevaka din vind och kamouflera
dig väl!
Kom ihåg, övning ger färdighet!

Nordik Knife

Denna kniven är framtagen för aktiv jakt och är särskilt anpassad för att flå och ta ur vilt. Kniven är liten och smidig för att du skall kunna arbeta effektivt inne i djurkroppen med hög precision utan att råka göra hål på ömtåliga delar. Handtaget ger dig ett bra grepp så du inte slinter även om det blir blött.

Kniven kan bäras runt halsen eller i bältet på två olika sätt.

Det starka AUS bladet går genom hela handtaget som är gjort i termoplastiskt gummi.

Både kniven och slidan gjord i  Kydex är enkla att göra och hålla rena.

Av jägare – för jägare!

Nordik Mouse

Nordik Mouse är en lockpipa med naturtroget läte för räv och övriga rovdjur som har mus/sork som basföda.

Muspipan ä väldigt enkel att använda då man inte behöver blåsa i pipan utan endast dra in och ut luft ur munnen i snabb takt. Det är enkelt att dra isär pipan för att rengöra den ifall främmande föremål är i vägen.

Formen på pipan gör att du kan använda pipan utan att hålla i den och du kan koncentrera dig på att hålla i vapnet och vara beredd på ett snabbt skott ifall rovdjuret dyker upp.

Muspip kan användas hela jaktperioden men är speciellt effektivt till yngre rävar som inte hunnit uppleva ångestljud från andra djur som t.ex. hare och kanin.

Därför är det oftast lättare att locka unga predatorer med muspip än med andra läten.

Ljudet i pipan kan tyckas lågt, men rovdjur har bra hörsel och är det vindstilla uppfattar de ljudet på långt håll.

Ett lockpass:

Locka det du tycker låter som muspip oregelbundet i 20-30 sekunder, var sedan tyst i 1-2 minuter. Upprepa detta i ca 30-40 minuter, byt därefter pass.

Muspip kan även med fördel inleda eller avsluta ett pass med harskrik eller fågelångest. 

Tänk på att även om djur du lockar in med muspip inte är lika försiktiga som vid harskrik så kommer de som är erfarna att gå ned i vind för att vädra ifall det är någon större predator där som kan utgöra ett hot. Så försök placera dig så du bevaka din vind och kamouflera dig väl!

Kom ihåg, övning ger färdighet!

Nordik Pro Roe

Nordik Pro Roe – lockpipa för rådjur

Nordik Pro Roe är en ny pipa från NordikPredator, framtagen för effektiv lockjakt på råbock, men det går även locka råget och predatorer som jagar rådjur.

Lockpipan är förstämd för alla de läten som du behöver för en lyckad jakt.

Pressa ned tonbrädan med tänderna, och flytta mellan de två olika markeringarna på tonbrädan för att skapa de olika lockljuden.

Locka Råbock med hjälp av följande läten:

Rågetens kontaktläte

Placera tänderna innanför den inre rillan på tonbrädan och pressa ned hårt, håll kvar trycket under hela proceduren, blås en kort luftstöt. Upprepa några gånger.

Rågetens hetsläte

Placera tänderna innanför den inre rillan på tonbrädan och pressa ned hårt, håll kvar trycket under hela proceduren, blås en lång luftstöt. Upprepa några gånger.

Rågetens ångestläte

Placera tänderna innanför den inre rillan på tonbrädan och pressa ned hårt, inled med en kort luftstöt och släpp därefter direkt och hastigt på greppet med tänderna. Upprepa några gånger.

Locka råget och predatorer med kidets ångestläte:

Placera tänderna innanför den yttre rillan på tonbrädan och pressa ned hårt, håll kvar greppet under hela proceduren, blås en lång luftstöt. Upprepa några gånger.

Lockschema:

Blanda kontakt- hets- och  ångestläten med någon minuts mellanrum i 20-30 minuter/lockpass.

Nordik 3-pack – allt du behöver för att locka räv!

NORDIK MINI PREDATOR är speciellt framtagen för att möta de krav som ställs på lockjakt i Norden. Lockpipan är fryssäker, enkel att använda och frambringar ett brett register av ljud. Denna lockpipa har ett tunnare membran än sin storebror Nordik Predator och är synnerligen lättblåst.

INSTRUKTIONER
Mus- och sorkpip:
För att immitera mus- och sorkpip så sätt o-ringen, tänderna eller läpparna längst ut på membranet och blås korta stötar i pipan.
Ångestskrik av kanin och hare:
Frambringas enkelt genom att placera o-ringen, tänderna eller läpparna i mitten på membranet och blåsa i pipan, ju längre in på membranet desto grövre ljud.Variera långa och korta ljud i 15–25 sekunder och upprepa med 3-4 minuters intervall. Du kan med fördel göra ljudet mer nyanserat med hjälp av handen som håller pipan. Öppna och stäng handen framför pipöppningen när du blåser så ger det mer liv till ljudet.

NORDIK CRYING BIRD Är speciellt framtagen för att härma ljudet av skadade/stressade fåglar. Dessa ljud är mycket effektiva för lockjakt på räv och andra rovdjur. För att härma ångestläten från hackspett så blås intensiva korta snabba stötar eller hårda trrr, trrr, trrr i pipan. För att härma ångestläten från mindre fåglar så blås försiktigt och låt luften gå både ut och in genom pipan. Om du sedan blåser en jämn ström av luft genom pipan så får du ett
mycket verklighetstroget ångestläte av vildkanin. Locka 15-30 sekunder och sitt tyst i 1-2 minuter upprepa sedan med 10-20 sekunders lockrepriser. Locka 15-20 minuter per pass.

NORDIK FOX HEAT är speciellt framtagen för att locka räv som är på jakt efter en partner under rävens parningsperiod. Men den fungerar även under övriga jaktsäsongen på rävar som försvarar revir. En del rävar kommer svarandes, andra tysta.
Instruktioner:
Vi använder 2 olika visslande ljud.
Nr.1: Håll för hålet på ljudkammaren med pekfingret och blås 3 svaga trrr i pipan, (trrr, trrr, trrr) pausa 10sek (trrr, trrr, trrr) pausa 10sek (trrr, trrr, trrr). Gör om denna ljudserie med 5-10min mellanrum i 30-40min per pass.
Nr.2: Håll för hålet på ljudkammaren med pekfingret och blås 4 svaga korta luftstötar i tät följd, avsluta med en lång luftstöt på 3sek där du släpper på pekfingret i början av luftstöten och låt luften och ljudet tona ut i slutet. (ju-ju-ju-ju-juIIIIIIIIIiiiii) pausa 10sek och repetera. Gör om denna ljudserie med 5-10min mellanrum i 30-40min per pass.

Nordik Barrborn Basic Crow

Med Nordik Barrborn Basic kan du bland annat skapa ett register av de mer lugna basljuden som t.ex. en kråka som deklarerar att det är riskfritt att vara i detta område.

Grunden är att du placerar pipan i munnen med munstycket mot framsidan av dina framtänder och har samtidigt ett mellanrum på ca 3-4 mm mellan övre och undre framtänder.

Genom att frambringa ett ”grovt R” ljud utan att blåsa hårt kommer du snabbt att få ett bra grundljud som kan anses vara basen av ditt sätt att blåsa i pipan.

När du känner att du får till ett naturtroget läte, som ska användas som ett lugnt kontaktläte har du dessutom grundljudet till att gå vidare med att träna upp fler olika lugna läten.

Genom att variera hur hårt du kniper om munstycket med tumme och pekfinger eller biter, märker du snabbt hur du får en variation i de olika ljudskalorna.

Skapa gärna ytterligare variationer genom att i olika grad hålla en kupad handflata framför pipans ljudtratt.

Tips! När du bemästrar lockandet så kan det varmt rekommenderas att använda två olika lockpipor.

Jag använder gärna både ”Basic” och ”Pro” piporna genom att varva dem och på så vis skapa en duo av läten. Med tillgång till både Basic och Pro varvar du lätt Basics lugnare kontaktläte och Pro pipans aggressiva lockserier i olika tonarter.

Ett kortare filmklipp med dessa instruktioner och mer praktisk info finns att se i filmen ”Din Guide till Kråkjakt” av Mikael Tham & Roger Barrborn på www.jaktflix.se samt som DVD hos lokala jaktbutiker och på jaktwebben.com. https://youtu.be/n4noWpy3eUQ

Lycka till!

Roger Barrborn

TIPS! Pipan säljs även i 2-pack ihop med Nordik Barrborn Pro Crow.

Nordik Barrborn Crow 2-pack

Lockpipor för kråkfågel

Nordik Barrborn Crow är en serie på två lockpipor; Nordik Barrborn Basic Crow och Nordik Barrborn Pro Crow. Dessa pipor är konstruerade och designade av Roger Barrborn i samarbete med Nordikpredator.

Lockpiporna är speciellt framtagna för att kunna göra ett brett register av olika lockljud för kråkfågel. Det lätta och smidiga formatet och med en ljudkammare som gör att du inte behöver blåsa speciellt hårt för att uppnå ett väl hörbart lockljud, vilket gör piporna lättanvända.

Med Nordik Barrborn Basic kan du bland annat skapa ett register av de mer lugna basljuden som t.ex. kråka som deklarerar att det är riskfritt att vara i området. Nordik Barrborn Pro kan bl.a. skapa en mängd olika frekventa lockljud som attraherar och retar upp kråkfågel.

Ett tips är att använda dessa pipor tillsammans, varva mellan dem för att skapa duon av läten. Med tillgång till båda piporna varvar du lätt Pro-pipans aggressiva lockserier i olika tonarter och Basic-pipans lugnare kontaktläten.

Grunden är att du placerar pipan i munnen med munstycket mot framsidan av dina framtänder och samtidigt har ett mellanrum på ca 3-4 mm mellan dina övre och undre framtänder. Genom att frambringa ett ”grovt R” ljud utan att blåsa hårt kommer du snabbt att få ett bra grundljud som kan anses vara basen i ditt sätt att blåsa i pipan.

När du känner att du får till ett naturtroget läte, som ska användas som ett lugnt kontaktläte har du dessutom grundljudet till att gå vidare med att träna upp fler olika skalor av läten. Genom att variera hur hårt du kniper om munstycket med tumme och pekfinger eller biter, märker du snabbt hur du får en variation i de olika ljudskalorna. Skapa gärna ytterligare variationer genom att i olika grad hålla en kupad handflata framför pipans ljudtratt.

Ett kortare filmklipp med dessa instruktioner och mer praktisk info finns att se i filmen ”Din Guide till Kråkjakt” av Mikael Tham & Roger Barrborn på www.jaktflix.se samt som DVD hos lokala jaktbutiker och på jaktwebben.com.

Lycka till!

 

Roger Barrborn

Nordik Barrborn Pro Crow

Lockpipa för kråkfågel

Pro är en av två lockpipor i serien ”Nordik Barrborn Crow”. Nordik Barrborn Pro är framtagenoch designad av Roger Barrborn i samarbete med Nordikpredator.

Lockpipan är speciellt framtagen för att göra ett brett register av olika lockljud för kråkfågel.Det lätta och smidiga formatet och med en ljudkammare som gör att du inte behöver blåsa speciellt hårt för att uppnå ett väl hörbart lockljud gör pipan lättanvänd.

Med Nordik Barrborn Pro kan du bland annat skapa en mängd olika frekventa lockljud som attraherar och retar upp kråkfågel.

Grunden är att du placerar pipan i munnen med munstycket mot framsidan av dina framtänder och har samtidigt ett mellanrum på ca 3-4 mm mellan övre och undre framtänder.

Genom att frambringa ett ”grovt R” ljud utan att blåsa hårt kommer du snabbt att få ett bra grundljud som kan anses vara basen av ditt sätt att blåsa i pipan.

När du känner att du får ett naturtroget läte som med fördel kan användas som ett lugnt kontaktläte har du dessutom grundljudet till att gå vidare med att träna upp fler olika skalor av läten.

Genom att variera hur hårt du kniper munstycket med tumme och pekfinger eller biter, märker du snabbt hur lätt det är att få variation i de olika ljudskalorna.

Skapa gärna ytterligare variationer genom att i olika grad hålla en kupad handflata framför pipans ljudtratt.

Tips!    När du bemästrar lockandet kan det varmt rekommenderas att använda två olika lockpipor. Jag använder gärna ”Pro” och ”Basic” piporna genom att varva dem och på så vis skapa en duo av läten.

Med tillgång till både Pro och Basic varvar du lätt ” Pro” Aggressiva lockserier i olika tonarter och med ” Basic” lugnare mörkare kontaktläten.

Ett kortare filmklipp med dessa instruktioner och med mer praktisk information finns att se i filmen ”Din Guide till Kråkjakt ” Av Mikael Tham & Roger Barrborn. https://youtu.be/n4noWpy3eUQ

Lycka till!

Roger Barrborn

TIPS! säljs även i 2-pack ihop med Nordik Barrborn Basic Crow

Nordik Bear

Nordik Bear 

Instruktioner

Nordik Bear är speciellt framtagen för lockjakt på björn och andra predatorer
i områden där det finns gott om älg, t.ex. nordiska förhållanden.
Pipan härmar ljudet av älgkalvens ångestläte vilket lockar till sig både
predatorer och älgkor.

VARNING:

All lockjakt på stora predatorer sker på egen risk!
Vi rekommenderar att två jägare sitter rygg mot rygg för att på så sätt
ha uppsikt över hela omgivningen från alla håll, alternativt att locka från jakttorn.

Dra ut slangen, för pipan mot munnen och blås. Blås i omväxlande långa och korta stötar i ca en minut, vila i två till tre minuter och fortsätt så i en till två timmar per pass. Björnen springer oftast bara när den hör kalven skrika, så locka länge per pass! För bästa resultat, se till så att du inte blåser in saliv i munstycket och öppna och stäng händerna framför pipan för att frambringa ett mer naturtroget ljud.

httpv://www.youtube.com/watch?v=M_FFMWFHMxw

Nordik Boar

Instruktioner


Nordik Boar är speciellt framtagen för att kunna användas vid smyg-, vak- och
åteljakt på vildsvin. Lätet härmar det kontaktläte grisarna gör när de bökar och äter vilket invaggar vildsvinen i en känsla av trygghet i att det redan finns andra vildsvin i området och får dem att våga närma sig snabbt och oförsiktigt.

Pipan är väldigt enkel att använda, dra ut slangen och för munstycket till läpparna och blås korta stötar med luft med varierande längd på pauserna
för att få till kontaktgrymtandet, se dock till så att du inte blåser saliv i pipan.
Jobba gärna med att öppna och stänga händerna framför pipan för ett mer naturtroget läte.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LMHSqn78RQ

Nordik Bolt Knob

The Nordik Bolt Knob is a black rubber knob that can be mounted on to the bolt of almost any bolt action rifle. It is a valuable accessory since it enables you to handle the bolt much more precise and foremost much faster than without it. – A must on every bolt action rifle.

The bolt knob is useful at all times, and outstanding in any kind of hunting that demands a quick repetition, such as driven hunts and in the pursuit of dangerous game. Since it is made out of rubber it also reduces the risk of slipping on a slippery metal knob.

To mount it, add a small drop of chemically clean gasoline and simply push it onto the knob of the bolt. To our knowledge it fits on all guns.